Фидеисти и атеисти

„Фидеисти верују у васкрсење, атеисти у come back“ (Stanislav Ježi Lec). – Примери коментара објављених у српској, југословенској и страној штампи, електронским медијима. Као и примери коментара специјално писаних за Групу ЗАВЕТИНЕ.

Овде би се као поднаслов ове странице могло додати и : ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ!

__________

….

„Националне” пензије уз многе непознанице

Међу овогодишњим заслужним пензионерима и диригент Станко Шепић, редитељи Влада Петрић, Зоран Чалић, монтажер Андрија Зафрановић…

(…Успели смо да добијемо још нека имена, уз она која смо поменули у јучерашњем броју „Политике”. Међу њима је Станко Шепић,диригент, Влада Петрић, редитељ Зоран Чалић, један од најбољих монтажера ових простора Андрија Зафрановић, међу књижевницима су и Милисав Савић, Ратко Адамовић, Ксенија Марицки Гађански и Александар Баљак. Од новинара је добио Димитрије Пекић, али не као посленик седме силе, већ као „аутор књига о заштити споменика културе” заједно са врсним стручњаком ове области Милком Чанак-Медић. Међу глумцима је и Љиљана Ђурић, истакнута самостална уметница, председница Удружења драмских уметника, председница Координационог одбора удружења и бескомпромисни борац за националне пензије своје бранше!   …)

видети више: http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Nacionalne-uz-mnoge-nepoznanice.sr.html

ПОСЛЕДЊИ КОМЕНТАРИ

ДУШАН ВУКОВИЋ | 26/12/2011 08:54

Две институције су компромитоване до те мере да захтевају укидање и успостављање нових са другачијим именом и садржајем:
-„алеја великана“ или алеја „заслужних грађана“ и
-„национална пензија“.
У оба та ешалона корача све и свашта.
Једна колона на овом а друга колона на оном свету.
Није све турбо фолк и естрада мада су могућа решења и за то:
може се успоставити ;
-„алеја великана естраде “ на Орловачи, која би имала дефинисане и услове и садржај;
-и „национална пензија за естрадне и турбо фолк величине“
која би се финансирала од претендената за ту пензију.Дакле у тај фонд би издвајали певачи и певачице и сви други поклоници.
Ја нпр не желим да финансирам Мирослава Илића већ Матију Бећковића.
Један јесте национална громада и институција а други је век провео у кафанама са тралала и шапца-лапца „певањем“.
Није то исто друштво.
И проститутке могу у друштву имати несумњиву улогу.Могу се и организовати и што се алеја тиче и што се пензија тиче.
И треба да се организују.

Pavle Divnić | 26/12/2011 09:17

Imam biblioteku od preko 1000 knjiga ali ni jednu knjigu od ovih“ gromada“.Sećam se jedne knjižice koja se antikvarno prodavala u Kn.Mihajlovoj po bagatelnoj ceni,jer nije imala prođu.Posle dodele NINove nagrade,promptno je povučena iz prodaje da se sačuva čast dotične nagrade i dotične “ Gromade. Da se nasmeješ do“ Suza“.

Нема шта и никаквих непознаница | 26/12/2011 09:56

због националних обећаних пензија су неки дошли на власт, да се не фолирамо, ја умало нисам добила батине због националних пензија, ја добих отказ а они националне пензије, ја сама себи уплаћивала пет година стаж због неправедног отказа а они добише националне пензије који су уплаћивали на најмањој основици не мислећи на будућност и сада ми треба да плаћамо њихове националне пензије. и сада ово што радите и причате , то радите да би само поново гласали за вас, суд треба да ради да се досудимо за неправедне отказе, нека они уживају националне пензије али због националних пензија нисте смели да одпуштате незаконито људе.

ЛеЗ 0003516

One thought on “Фидеисти и атеисти”

  1. Молим ревносне статистичаре да нас известе колико је сарадника Савезног, а колико Републичког СУП-а добило ”националне пензије”. Тај податак је изузетно битан повећање продуктивности у шпијунажи будућих ”националних пензионера”.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Сачувани фрагменти једне недовршене хронике

%d bloggers like this: