Бљутава, бљак-агитација против монархије

Бљутава, бљак-агитација против монархије траје од тренутка од када су Тита прогласили мртвим бивши…

Када у тој агитацији учествују бивши политичари (комуњаре) то је и очекивано. Кад у томе учествују припадници/ чланови одређених новокопонованих политичких странака, и то је очекивано. Мало је необично, кад се у то укључе људи који у јавности слове за уметнике, као, рецимо, Пуриша Ђорђевић, ту, недавно, у „Политикиној“ рубрици Погледи са стране… Али, зар не, кад се погледа биографија П. Ђ., и то је донекле очекивано…

 

Или, ево, шта би Кустурица могао да покрене. Подсећам да је Енглеска снимила много филмова о својим краљевима и краљицама, с краљевским темама. Имамо ли ми краљевску тему? Мислим да је то права прича за Емира.

Ево је: у Београду већ десет година живи у краљевском дворцу принц Александар, син краља Петра Другог. Он је дошао с надом да ће постати краљ Србије. Али ево, пролази већ много година, принц са женом живи у дворцу, има лепе хуманитарне активности. Деца му студирају у Лондону.

Принц је дошао у Београд, али је тек замуцкивао на српском. За ових десет година почео је боље да говори српски, међутим жали се да од српске владе нема још наговештаја да би могао да постане краљ.

У овој причи има и породичне драме, наиме, стриц принца Александра, принц Томислав, мислио је да он треба да постане краљ Србије. Уз то, имамо и принцезу Јелисавету која претендује, као ћерка принца Павла, да има права на двор, као и на неке куће на Бледу.

Ово је прича за тебе, Емире. У ствари, ја сам већ покушао да је напишем, али моју идеју су одбили. Ту идеју поклањам теби, Емире. Јер, без Емира нема мира, али биће пара за домаћи филм!

 

крај чланка: Права прича за Емира,Пуриша Ђорђевић, Политика, објављено: 28.03.2013.

Коме се овај бодри старац препоручује: Емиру Кустурици, или …? Вампирима и вампировићима? Зашто није узео своју капу, ставио је испред себе, па да се са њом спрда? Или добар део своје „славне“   биографије? Зар не, и живот П. Ђ. могао би бити интересантан као филмска тема? Али, изгледа да треба да одумре та генерација којој припадеа П. Ђ.  да би неко могао да сними такав филм…

Јесте да је П Ђ, као новинар почео рад у „Политици“, али што је много много је. Каква рубрика! Какво изругивање? И са чим? На шта личи уопштре тај чланак? Шта му је поента? Ако не верујете, уверите се и сами. Погледајте више: извор: http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Prava-prica-za-Emira.sr.html

ЛеЗ 0003479

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Сачувани фрагменти једне недовршене хронике

%d bloggers like this: