Šestorica na vezi sa Šarićem!

NARKO-BOSA “ČUVAJU“ STRANE SLUŽBE

DARKO Šarić se kreće u trouglu Pljevlja – Berane – Kosovska Mitrovica. Tu boravi i nekoliko njegovih bliskih saradnika, koji se nalaze na tajnim spiskovima specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu. Mitrovica je sigurno sklonište i za jednog njegovog saradnika, kojeg zbog krivičnog dela (mada nema direktne veze sa švercom narkotika), potražuje Uprava policije Crne Gore.

Ovo su najnovije tvrdnja dobro obaveštenih izvora u Crnoj Gori. Naravno, sve ove najave i izjave su pod znakom pitanja i teško ih je prihvatiti i razumeti.

Isti izvori navode da je narko-bos pod neprekidnim nadzorom nekih stranih tajnih službi i da neće imati priliku da izađe iz kruga u kojem mu je dozvoljeno kretanje. Pitanje je samo, kako kažu, kada će pasti odluka da mu se stave lisice na ruke. To zavisi od mnogih faktora.

Crogorski zvaničnici tvrde da se Šarić ne skriva na teritoriji Crne Gore i da će biti uhapšen čim se pojavi.

Poznato je da i Crna Gora ima svoju aferu listing, takođe vezanu za Darka Šarića. U njoj je već „palo“ nekoliko „žrtava“. Jedna od njih je direktor ANB Vladan Joković, a zbog „zasluga“ u njoj na mesto direktora Uprave policije nije reizabran Veselin Veljović.

U javnosti se poodavno pojavio listing telefonskih razgovora iz kojeg se vidi da su bivši crnogorski premijer (tada minister finansija) Igor Lukšić i ministar inostranih poslova Milan Roćen tokom 2008. godine kontaktirali sa odbeglim Šarićem. Lukšić i Roćen su to demantovali, tvrdeći da su u pitanju falsifikati i podmetačine. Specijalni tužilac Đurđina Ivanović je saopštila je da je format spornog listinga, napravljenog u policiji, neko naknadno falsifikovao, odnosno ubacio u njega imena Lukšića i Roćena. Uprava policije je odbacila optužbe o falsifikatu, uz tvrdnju „da postoji mogućnost da je sporan dokument falsifikovan u nekoj drugoj državi u regionu“.

Šestorica na vezi sa Šarićem! | Hronika | Novosti.rs.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s