Marija Milošević nije došla na promociju majčine knjige

BEOGRAD – Promocija nove knjige Mirjane Marković, supruge pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, „Destierrada & Imperdisda III“(„Prognana i neizgubljena“), protekla je danas u znaku rasprave novinara s organizatorima zbog nedolaska najavljene ćerke bračnog para Milošević, Marije Milošević.

Vlasnik izdavačke kuće Treći milenijum, koja je izdala knjigu, Hadži Dragan Antić rekao je da ne zna razlog zašto Marija Milošević nije došla, a umesto objašnjenja pročitao je njen mejl, za koji je rekao da ga je dobio neposredno pre promocije.


 Marija Milošević

Autorka nije došla i nikada neće doći, ona je izdana i prevarena, ali i dalje voli svoju zemlju i boluje za njom, preneo je Antić Marijine reči.

Antić je još pročitao i da autorka „knjigom nije htela da povredi nikoga i da je napisana u tri vremena – o onom šta je bilo, šta je sada i šta će biti“.

Knjiga je napisana u lirskom maniru,napisala je Mirjana, a namenjena je i mlađima, koji ne znaju šta se oko njih dešava, jer im se uporno serviraju bezlične humorističke serije sa smehom u pozadini. preneo je još Antić reči Marije Milošević.

Novinarka Spomenka Deretić ocenila je da je to „odlična knjiga i dokazuje da autorka iako je izgnana nije i izgubljena“.

Pitam se šta je njen greh, što je nastavila da piše, predaje i analizira, što je uvek radila, ili je trebalo da kao supruga predsednika otvara vrtiće“, rekla je Deretić i zaključila da je reč o knjizi istine i neverovatno hrabrom delu.

Profesorka Muzičke akademije Tatjana Olujić rekla je da je naziv na španskom, jer je to jezik levičarskih pokreta u Latinskoj Americi.

Knjiga je hronološki pisana, reč je o istinitim događajima, o imperijanim pravilima i njihovim posledicama po nas, objasnila je Olujić i dodala da je „u februaru je bilo 10 godina od progonstva Marković, ali ne i njene odsutnosti“.

Marija Milošević nije došla na promociju majčine knjige | Kultura | Novosti.rs.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s